Windows licentiecode

Bij Windows 7 systemen en oudere OS vindt u de licentiecode op de achterzijde of onderkant van uw computer. Dit is een aparte sticker met daarop een Windows logo en een code bestaande uit een 25-tal karakters. Dit betreft een Windows OEM versie en mag alleen gebruikt worden op het systeem waarbij het is aangeschaft.

Geen sticker

Het kan voorkomen dat er geen Windows sticker op het systeem zit. Sinds Windows 8 is het gebruikelijk dat de code in het moederbord wordt opgeslagen. Zo hoeft u bij een herinstallatie die code niet handmatig opnieuw in te voeren.

Paradigit zelfbouw systemen

Indien u een Paradigit systeem heeft, zal deze na opstart vragen om Windows te activeren. Aangezien wij niet vooraf de activatie kunnen uitvoeren, dient u dit zelf te doen. Gebruik de licentiecode van de sticker.

Office licentiecode

De code aan de achterzijde is enkel geschikt voor de activatie van Windows. Het Office pakket is een apart pakket, waarvoor u dan ook een losse licentie dient aan te schaffen.

Windows 10 upgrade

Als u uw Windows 7 of Windows 8 systeem wil upgraden naar Windows 10 heeft u hier geen Windows licentie voor nodig. Uiteraard dient er wel een legale Windows licentie op uw systeem te staan.

Paradigit beantwoord op hun website veel vragen over Windows 10..